atlantik-museum

OPEN DAGEN ATLANTIKWALL MUSEUM

Iedere zondag vanaf 10 april

De open dag van Atlantikwall Museum Scheveningen biedt de gelegenheid om de bunkers uit de Tweede Wereldoorlog aan de Badhuisweg te bezoeken.

FACEBOOK
north-sea-regatta

NORTH SEA REGATTA

3 mei – 6 mei – 13 t/m16 mei 2016

3 mei – Vuurschepenrace Scheveningen – Harwich
6 mei – North Sea Race Harwich – Scheveningen
13 t/m16 mei 2016 – North Sea Regatta inshore races – Scheveningen

FACEBOOK
aircooled-scheveningen

AIRCOOLED SCHEVENINGEN

zondag 22 mei

Tijdens Aircooled Scheveningen 2016 zijn niet alleen een recordaantal oldtimers te bewonderen, maar kan ook worden deelgenomen aan tal van activiteiten op De Pier, de Boulevard en het strand van Scheveningen.

FACEBOOK
festival-classique-scheveningen

FESTIVAL CLASSIQUE

vrijdag 10 t/m 12 juni en 14 & 15 juni en 17 t/m 19 juni

Het festival zet zich al jaren succesvol in om zoveel mogelijk mensen op een ontspannen manier kennis te laten maken met klassieke muziek.

FACEBOOK
vlaggetjesdag-scheveningen

VLAGGETJESDAG SCHEVENINGEN

zaterdag 18 juni

Vlaggetjesdag Scheveningen is een evenement dat al jaar in jaar uit de komst van de Hollandse Nieuwe haring aankondigt. Op deze dag staat deze vissoort natuurlijk centraal. Maar ook voor niet-visliefhebbers is er op Vlaggetjesdag in de haven van Scheveningen van alles te beleven met muziek, orkesten, muziekkorpsen, artiesten, oude zeilloggers, miniatuurschepen, rondvaarten en verschillende demonstraties.

FACEBOOK
pitstop-volvo-ocean-race

PITSTOP VOLVO OCEAN RACE

19 & 20 juni

De start van de beslissende finalerace van deze prominente, internationale zeilwedstrijd vindt plaats voor de kust van Scheveningen.

FACEBOOK
mud-masters-scheveningen

MUD MASTERS

25 juni

Mul zand, zout water en hindernissen. Op het Scheveningse strand is het deze zomer tijd voor Mud Masters! Het parcour start en finisht in het bruisende Beachstadion.

FACEBOOK
olympic-experience-scheveningen

OLYMPIC EXPERIENCE 

vanaf 5 augustus

Olympic Experience brengt de Olympische Spelen van Rio de Janeiro gewoon naar het strand van Scheveningen. Voor alle sportfans, jong en oud, die niet naar Brazilië kunnen afreizen, maar wel willen juichen voor TeamNL is dit grootse evenement het leven in geroepen. Bijna de gehele maand augustus kan je op het sportstrand van Den Haag zelf sporten, de wedstrijden van TeamNL volgen en feest vieren.

WEBSITE
internationaal-vuurwerkfestival

INTERNATIONAAL VUURWERKFESTIVAL 

12 & 13 en 19 & 20 augustus

Het Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen is een spectaculair evenement met twee prachtige vuurwerkshows per avond die vanaf een ponton uit zee worden afgeschoten. Verschillende landen strijden elk jaar in de zomer om de Vuurwerktrofee. Jaarlijks bezoeken ruim 350.000 mensen het Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen.

FACEBOOK
historisch-festival-scheveningen

HISTORISCH FESTIVAL SCHEVENINGEN

20 augustus

Festival in het oude dorp van Scheveningen. De Keizerstraat en de straatjes aan de oostzijde van de winkelstraat krijgen een prominente rol als openluchttheater. Het evenement is een wandeling door de tijd, van de 18e eeuw tot en met 1980. In het gehele festivalgebied zijn diverse activiteiten gepland zoals diverse tableaux vivants (‘levende schilde­rijen’), mensen die in historische kleding flaneren en muzikale optredens.

FACEBOOK
cavalerie-scheveningen

PRINSJESDAG STRANDOEFENING CAVALERIE ERE-ESCORTE

19 september

Militairen oefenen op maandag 19 september met hun paarden op het strand in Scheveningen. Er wordt geoefend met oefenmunitie, rookbommen en muziek.

WEBSITE
vliegersfestival-scheveningen

VLIEGERFESTIVAL SCHEVENINGEN

24 & 25 september

Vliegerfestival Scheveningen is het grootste internationale vliegerevenement van Nederland. Tijdens het Vliegerfestival Scheveningen zijn ten noorden (rechts) van De Pier de meest bijzondere vliegers uit alle hoeken van de wereld te bewonderen.

FACEBOOK